Sign In | Not yet a member? | Submit your article
 
Home   Technical   Study   Novel   Nonfiction   Health   Tutorial   Entertainment   Business   Magazine   Arts & Design   Audiobooks & Video Training   Cultures & Languages   Family & Home   Law & Politics   Lyrics & Music   Software Related   eBook Torrents   Uncategorized  
Letters: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Baskerville - Disco Biscuits (2010) - posted lincop1987
Baskerville - Disco Biscuits (2010) - posted lincop1987
Date: 02 April 2011, 18:44

Free Download Now     Free register and download UseNet downloader, then you can FREE Download from UseNet.

    Download without Limit " Baskerville - Disco Biscuits (2010) - posted lincop1987 " from UseNet for FREE!

Baskerville - Disco Biscuits (2010) - posted lincop1987
Genre: Electro-Punk, Dance | Release: 2010 | 1CD | Label: One Dollar Dave | MP3 | 320 kbps | 97.66 MB

‘Disco Biscuits’ is het debuutalbum van Baskerville. Het Haarlemse producersduo Thijs van der Klugt en Bart Possemis (ex-Relax) verkreeg al enige bekendheid door een ep uit 2009 en door hun remixen voor onder andere Pete Philly & Perquisite en The Do. Nu zijn de heren ook nog eens opgepikt door 3FM, dat Baskerville bestempelde tot Serious Talent. De toekomst ziet er dus zonnig uit voor het duo.
Op ‘Disco Biscuits’ horen we een mengeling van electro, hiphop, rock en hier en daar ook een vleugje pop. Het geluid is vrij divers, maar de bindende factor is de lekker doorhakkende beat, die de meeste tracks kenmerkt. Voor de vocale invulling hebben Van der Klugt en Possemis een interessante lijst gasten weten te strikken, waaronder Jacqueline Goveart (ex-Krezip), Bart van Liemt (The Sheer) en E1 Ten (ex-Gotcha!).
In openingstrack ‘Pushing Around’ wordt de zang verzorgd door Alex Krottje, Van der Klugts bandmaatje uit Heist. Dit nummer heeft wel iets van de hoekige rock van De Staat, maar dan met een stevige beat eronder en een flinke dosis electro. ‘Devil’s Town’, met zang van Bart van Liemt, lijkt duidelijk geinspireerd op de rockende electro van Digitalism. ‘Ready To Blow’, daarentegen laat een meer poppy variant van electro horen. Na deze drie electrotracks volgt het wat funkier en meer hiphop-georienteerde 'Fool For Love', de eerste van vier tracks met vocalen van E1 Ten. 'Daybreak Delay' is een instrumentaal nummer, waarin invloeden hoorbaar zijn van acts als Daft Punk, Digitalism en Justice.
Een van de meest verrassende nummers op ‘Disco Biscuits’ is ‘Stick Together’, met Jacqueline Govaert. Deze luchtige electropoptrack heeft een lekker dubby intro en ook halverwege komt nog een stukje dub voorbij. Verder is het gewoon een leuk liedje, dat stukken meer weet te boeien dan de gemiddelde song van Krezip. Ook erg leuk is het electro-hiphopnummer ‘To The Crib’, met raps van Pete Philly, een van de beste rappers die ons land rijk is. Afsluiter ‘Our Racing Heart’ is een beetje een vreemde eend in de bijt, maar mede daardoor is het een van de leukere tracks op ‘Disco Biscuits’. ‘Our Racing Heart’ lijkt vooral geinspireerd door jaren ’80 synthpopgroepen als O.M.D. en de zang van Bart van Liemt is opmerkelijk hoog.
‘Disco Biscuits’ is een leuke plaat, maar een belangrijk nadeel is dat de sound van Baskerville niet bijster origineel is. Aan de andere kant zorgt dit er wel weer voor dat het geheel zeer herkenbaar klinkt.
Tracklist:
01 Pushing Around feat. Krottje
02 Ready To Blow feat. Bob Rogers
03 Devils Town feat. Bade
04 Fool For Love feat. E1Ten
05 Daybreak Delay
06 It's Time feat. E1Ten
07 Stick Together feat. Jaqueline Govaert
08 To The Crib feat. Pete Philly
09 My Friend feat. E1Ten & Michael 'Clip' Payne
10 Rocking Chair feat. E1Ten
11 Our Racing Hearts feat. Bade
Download From FileServe:

- Disco Biscuits (2010).rar

Use JDownloader to get Premium speed

DISCLAIMER:

This site does not store Baskerville - Disco Biscuits (2010) - posted lincop1987 on its server. We only index and link to Baskerville - Disco Biscuits (2010) - posted lincop1987 provided by other sites. Please contact the content providers to delete Baskerville - Disco Biscuits (2010) - posted lincop1987 if any and email us, we'll remove relevant links or contents immediately.



Comments

Comments (0) All

Verify: Verify

    Sign In   Not yet a member?